Make your own free website on Tripod.com
SPEL EN BIERMOPPEN

Met de aangeduide letters uit de oplossingen vindt u een nieuw woord
(Tussen haakjes om u te helpen, het aantal letters van het te zoeken woord)

1) Zesde letter van een belangrijk onderdeel in de brouwerij. (10)
2) Tweede letter van een hoofdingrediënt bij de bereiding van het bier. (4)
3) Derde letter van een heel belangrijk persoon in de brouwerij. (12)
4) Vierde letter van een Zuid-Duitse hopvariëteit. (9)
5) Vijfde letter van een biertype vooral in het Brusselse gebrouwen. (6)
6) Tweede letter van de tegenstelling van "zoet". (4)
7) Derde letter van een product dat als voorloper van de hop wordt aanzien. (5)
8) Tweede letter van het product dat overblijft na het filteren van het hoofdwort. (4)
9) Zesde letter van de Nederlandse naam van een soort biergist. (9)
10) Tweede letter van een hoofdingrediënt bij de bereiding van het bier. (5)
11) Eerste letter van het logo dat zich bevindt op de gisttanks van onze brouwerij. (3)

 



BEZOEK
het kleinste museum van Brugge



LUDIEKE BIERATTRIBUTEN
Gratis inkom met een museumglas Speciaal Cuvée in de hand


Mijn vrouw gooit mij de deur uit als ik niet van het bier afblijf.... ik zal haar missen!

Een Belg komt op bezoek bij een Nederlander. Zegt de Nederlander: "Wil je wat drinken, je moet het wel zelf uit de ijskast halen." De Belg gaat naar de ijskast en ziet er verschillende soorten heerlijke Belgische bieren. Hij ziet ook nog een lege kan in de ijskast. Hij vraagt aan de Nederlander: "Waarom heb je een lege kan in de ijskast?" De Nederlander: "Voor de gasten die niks willen drinken !

Ik kan jou laten dansen en heel veel liefde geven,ik kan de volgende morgen door jouw hoofd zweven,ik geef liefde en plezier,aangenaam: ik ben bier

Er waren eens drie poesjes, die elkaar vroegen waar zij het liefste zouden wonen. Het eerste poesje zei: "In een melkfabriek, want daar is 's morgens melk, 's middags melk en 's avonds melk!". "Welnee", zei het tweede poesje, "in een kattenvoerfabriek, want daar zijn 's morgens brokjes, 's middags brokjes en 's avonds brokjes!". "Phu", zei het derde poesje, "geef mij maar een brouwerij: 's morgens een kater, 's middags een kater en 's avonds een kater!!!".
Twee broers hebben al jarenlang de gewoonte om op zondag samen een pilsje te drinken in de plaatselijke kroeg. Op een goede dag kondigt één van de broers aan te gaan emigreren naar Canada. Ze spreken af hun goede gewoonte voort te zetten, zij het op een iets andere manier. Beide zullen voortaan op zondag twee pilsjes drinken: één voor zichzelf, en één voor de ander. Op een dag komt de broer die in Nederland gebleven is, de kroeg binnen, waar hij wekelijks zijn twee pilsjes drinkt. Deze keer bestelt hij echter maar één pilsje. De kastelein vraagt verontrust, of zijn broer misschien overleden is? Waarop de broer antwoordt: "Nee hoor, maar ik ben gestopt met drinken."
Boer Jef was oud en héél erg ziek en zijn vrouw belde naar de pastoor. - Meneer de pastoor, kunt ge niet eens tot hier komen want onze Jef gaat 't niet lang meer trekken, denk ik. - Ja vrouwtje, ik kom, maar hebt ge kaarsen in huis ? - Ja, meneer pastoor. - En wijwater? - Jaja, meneer pastoor. - En ook palm ? - Nee, meneer pastoor, maar wel Vieux Temps.
Bier-logica: We nemen een half volle en een half lege pint bier. Een half volle is dus gelijk aan een half lege. Twee half volle pinten zijn dan gelijk aan twee half lege pinten. Dus... Een volle pint is gelijk aan een lege pint.
Er komt zo'n man in het cafe die zegt : "Geef me een biertje voor het gedonder begint". Hij krijgt een biertje en hij zegt weer :"Geef me een biertje voor het gedonder begint". Dat gaat nog een paar keer door en dan zegt de barman:" Zou je niet eens gaan betalen?" Dan zegt de man :"Het gedonder begint al!"
Komt een Nederlander bij de dokter die zegt dat hij erge last heeft van zijn maag. Vraagt de dokter:"Wat drinkt u?" Zegt de Nederlander: "Oo, doe maar een biertje".
Wat is het verschil tussen een penalty van Oranje en bier? Bier gaat er altijd in !

Staat een Nederlander aan de bar en zegt tegen de barman: "Mag ik vijf van DIE SCONE BLONDE, drie van DIENE STOUTERIK, twee tassen koffie en een spa rood?". Vraagt de barman: "Wil je er een dienblad bij?" Zegt die Nederlander: "Nou nee zeg, ik heb mijn handen al vol zat!"
Wat is de overeenkomst tussen een dom blondje en een bierflesje?
Antwoord: Vanaf de hals tot boven zit er niets in.

Liefste, ik vergelijk jouw met een lekker koud glas bier, mooie kleur, perfecte smaak echt volmaakt en als je op bent neem ik gewoon een nieuwe!

Vrouw tegen haar man: "Waarom drink jij zoveel bier, terwijl je geen dorst hebt?"
Man: "Waarom kijk jij zoveel in de spiegel, terwijl je helemaal niet mooi bent?"

Wisten jullie dat er in bier vrouwelijke hormonen zitten ? Als je enkele glazen bier op hebt, begin je allerlei onzin uit te kramen… je gaat je overal mee bemoeien… en je kunt dan ook geen auto meer rijden !!!

Komt een man de bar binnen en bestelt tien glazen bier. Waarom net tien glazen bier vraagt de barman. De man zegt dat je niks aan. Dus de man krijgt tien bier. Als hij die tien bier op heeft bestelt hij er negen, daarna acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee en dan eentje. De barman vraagt de man waarom de man zo raar bestelt. "Tja," zegt de man, "ik snap het zelf ook niet, hoe minder ik drink des te dronkener ik word!"
Een man zit aan de bar met een mooi glas bier voor zich. Hij moet echter naar de WC en wil niet het risico lopen dat zijn biertje weg is als hij terugkomt. Hij pakt een bierviltje, schrijft daarop "Ik heb in dit bier gespuugd!" en zet het tegen zijn glas aan. "Daar blijven ze vanaf", denkt de man en loopt lachend naar de WC. Als hij terugkomt bij zijn kruk, ziet hij echter dat er iemand iets op het bierviltje heeft bijgeschreven. Deze tekst luidt: "Ik ook".
De vertegenwoordigers van Budweiser, Heineken en Jupiler besluiten samen iets te gaan drinken. Ze stappen een café binnen en de vertegenwoordiger van Budweiser bestelt 3 Budweisers. Eens hun glas leeg is, bestelt die van Heineken, 3 Heineken. Nadat deze uit is, is het de beurt aan de vertegenwoordiger van Jupiler en die bestelt 3 Heineken." De 2 andere vertegenwoordigers kijken elkaar verwonderd aan en zegt de vertegenwoordiger van Heineken: "Man, hoe kan dat nou? Je bent vertegenwoordiger van Jupiler en je bestelt 3 Heineken?" "Awel ja", zegt de vertegenwoordiger van Jupiler, op zijn horloge kijkend, "'t is nog wat te vroeg om bier te drinken!"

Ik zit verleden week in een kroeg, komt er een chinees binnen. Achter de bar staat een vrij forse neger. Afijn.. de Chinees loopt richting bar en zegt:"Hé, vuile teling nikkel, een bieltje!". Ik schrik me kapot en denk nog, dat wordt herrie. De barman vatte het echter nogal laconiek op en gaf de Chinese man z'n biertje. Zo'n tien minuten later komt hij weer naar de bar:"Hé, teling nikkel, geef mij nog een bieltje!". De barman begint zich te irriteren, maar houdt zich in en geeft de man wederom een biertje.Een kwartiertje later; zelfde voorval. De barman is het echter zaten zegt tegen de Chinees:"Ga jij maar eens achter de bar staan. Dan zal ik binnen komen en voordoen hoe je een biertje besteld". Zo gezegd zo gedaan, ze ruilen van plaats. De grote neger komt naar de bar en vraagt::" Mijnheer,zou ik van U een biertje mogen?", waarop de Chinees antwoord:" Solly, voor Nikkels geen biel".
Weet je wanneer je een drankprobleem hebt ? Als je geen bier meer in huis hebt!


Een man moet elke dag vanuit z'n werk door een donker bos lopen. Nu loopt hij daar op een dag en opeens hoort hij zacht gepiep. Hij wil er eerst geen aandacht aan schenken, maar toch besluit hij te gaan kijken. Bij een riviertje, vlak bij het pad, aangekomen ziet hij daar een kaboutertje die op het punt staat te verdrinken. De man redt het kaboutertje en als het kaboutertje weer op adem is gekomen bedankt hij de man uitbundig. "je mag een wens doen" zegt het kaboutertje. "Nou," zegt de man "dan zou ik wel bier willen pissen".En hopla, de kabouter regelt het. Ze nemen afscheid en even later komt de man thuis. "Vrouw, pak 2 bierglazen!". Z'n vrouw pakt de glazen en zet ze op tafel. De man doet z'n gulp open, haalt z'n snikkel te voorschijn en pist de 2 glazen vol. "Wat doe je nou?????" vraagt z'n vrouw verbaasd. "Drinkmaar op!" zegt de man, terwijl hij het glas in een keer achterover slaat.De vrouw neemt voorzichtig een slokje en is verbaasd als ze ziet dat het bier is. De 2 feestende hele avond door, en gaan pas laat naar bed. De volgende dag komt de manthuis en zegt tegen z'n vrouw: "1 bierglas, vrouw". "Hoezo maar 1?" vraagt ze. "Nou vrouw, vanavond mag jij uit de fles drinken!"
Ik werd laatst met mijn auto aangehouden. Vraagt die agent: "Meneer, heeft u gedronken?" Ik zeg: "Wat zegt u, ober?" Foutje natuurlijk, dus die agent vraagt nogmaals of ik gedronken heb. Ik zeg: "Een biertje of dertig, een paar whisky's en een paar glazen wijn." Zegt die agent: "Dan moet u toch even blazen." Ik zeg: "Hoezo? Geloof je me niet?"
Er zaten een Nederlander, een Engelsman en een Turk in een café bier te drinken. De Engelsman stelde voor een wedstrijdje te doen: wie het meeste bier kon drinken zonder naar de wc te gaan. Na zo'n 5 biertjes moest de Engelsman toch naar de wc. Na 10 biertjes moest ook de Nederlander z'n behoefte kwijt. Maar de Turk moest nog steeds niet hij had al zo'n 20 biertjes op. De Engelsman vroeg aan hem: "Hoe doe je dat toch?" Antwoordt de Turk: "Turkie Turkie is niet dom, Turkie Turkie luier om..."


Er komt een meisje het café binnen en zegt tegen de barkeeper:,,Hoi, ik ben Roos." "Oh, zegt de barkeeper, hoezo heet je Roos?" "Nou, zegt het meisje, er viel een roos op mijn moeders buik toen ik geboren werd." En ze bestelt een biertje en gaat ergens zitten. Dan komt er een tweede meisje de bar binnen en zegt tegen de barkeeper:"Hoi, ik ben Madelief." Oh, zegt de barkeeper, hoezo heet je Madelief?" "Nou, zegt het meisje, omdat er een madeliefje op mijn moeders buik viel toen ik geboren werd." En het meisje bestelt een biertje en gaat zitten. Dan komt er een zwaar gehandicapte binnen en die roept:"HALLO, IK BEN BAK BIER !"
Een vijfjarig jongetje loopt over straat met een bierblikje in zijn hand. Hij neemt een slokje en direct komt er een pastoor de straat over gerend. "Zeg kereltje, ben jij niet een beetje te jong om bier te drinken?" --- "Dat is nog niks" Zegt hij, nog een slok nemend. ----"Ik heb al geneukt toen ik 4 was!" "Oh... mijn God, hoe heeft dat kunnen gebeuren??" ----" Dat weet ik ook niet meer............ Ik had teveel gezopen!"
Twee mannen willen heel graag een avondje gaan stappen en het dan op een drinken zetten. Het enige probleem is dat ze maar fl 2,50 hebben. Eénvan de twee mannen krijgt een idee: "Als we nou een worst kopen en dan hetvolgende doen wanneer de barman vraagt of we willen betalen: jij haalt deworst uit je broekrits en ik begin eraan te sabbelen. Hij zal dit smerig vinden en ons eruit zetten." Zo gezegd zo gedaan. In het eerste café gaan ze tot10 biertjes. De barman komt en vraagt of ze willen betalen. De man haalt de worst eruit en de ander begint eraan te sabbelen. De barman vindt dit smerigen gooit hen eruit. Dit gaat zo 4 cafés goed tot de een zegt: "Ik wordt er wel moe van elke keer op mijn knieën sabbelen en dan weer overeind."Zegt de ander: "Wat dacht je van mij na 2 keer was ik het worstje al kwijt!"
Noem eens drie soorten voorbehoedsmiddelen op. De ondervraagde geeft drie antwoorden: spiraaltje, de pil en de condoom Noem nu eens drie soorten bier op. De ondervraagde geeft weer drie antwoorden: Rochfort 10, Westmalle Tripel en Duvel. En noem nu eens drie kruiwagenmerken op. De ondervraagde weet hier geen antwoord op, Aaah, ik hoor het al, veel wippen en veel zuipen maar werken ho maar!
Er zitten drie mannen aan een bar op te scheppen over hun snikkel. De een zegt:"zien jullie daar dat bierflesje staan? Nou zo groot is die van mij."De tweede zegt:"Zien jullie die biertap staan ? Nou zo groot is die van mij."De derde doet zijn gulp open, haalt er een schildpad uit en legt deze op de bar en hij zegt:"Dit is mijn schaamluis, moet je de rest ook nog zien ?"
"Moet je kijken, er zitten wel vijf vliegen in de kamer, drie vrouwtjes en twee mannetjes." "Hoe weet je nu wat een mannetje of een vrouwtje is ?","Simpel, er zitten er drie op de spiegel en twee op mijn flesje bier !"
Ze hebben me geleerd dat 1 uur 60 minuten is ze hebben me geleerd dat 1 minuut 60 seconden is maar ze leerden me nooit dat 1 minuut zonder jou eeuwig duren kan! Laat me nooit alleen, mijn bier !

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Hoe meer bier, hoe meer deugd.

Mannen zijn als bier als je niet oppast kun je er dik van worden.

De ideale man rookt niet, drinkt geen bier, flirt niet, gaat vroeg slapen, kortom ... bestaat niet !

Liefste ik vergelijk jouw met een lekker koud glas bier, mooie kleur, perfecte smaak echt volmaakt en als je op bent neem ik gewoon een nieuwe!

 

Ik leg mijn hand op je hals en streel je wat, voorzichtig gaat je opening naar mijn mond mmmmhhhh bier uit een flesje.

Lieve Mona, gisteren stak ik voor het eerst mijn hand in mijn vriend z'n broek. Tot mijn ontsteltenis ontdekte ik daar een flesvormig voorwerp. Mona, is mijn vriend aan de drank ?
Aan de bar valt een man een vrouwlastig.Snibbig zegt ze: "Ik heb jouw soort niet nodig. Ik heb hier in mijn tas een kunstpik die alles kan wat een man kan." "Hmmpff," smaalt de man, "laat hem dan maar eens beginnen met het geven van een rondje bier."
Na zijn overlijden komt Mohammed bij de hemelpoort aan. In een wachtruimte aldaar ziet hij God, Boeddha, en Krisjna die daar zitten te pokeren. Mohammed zegt : "Zie je nu wel dat jullie een stel hypocrieten zijn, waar is Allah nu ?" Waarop God zegt: "Wees gerust mijn zoon, Allah is wel degelijk onder ons." Waarna hij richting keuken roept : "ALLAAAAAH......4 PINTEN !!!"

Staat een man in een café,een beetje aangeschoten en vraagt aan de kastelein om 25 glazen bier te tappen. De kastelein doet dit en even later staan er 25 glazen bier netjes naast elkaar op de bar. "Wie deze 25 glazenbier achter mekaar leeg drinkt krijgt 1000 piek van me!" schreeuwt hij door de kroeg. Niemand reageert. Een klein,schriel mannetje verlaat de kroeg en komt na zo'n 20 minuten weer terug. Hij ziet dat de 25 glazen bier nog onaangebroken op de bar staan en loopt naar de man van de weddenschap toe. "Geldt dat nog steeds van die duizend piek?" vraagt hij."Haha, ja natuurlijk, wou je 't soms proberen?" vraagt hij lachend. 't Kleine mannetje begint te drinken en het een na het andere glas wordt leeggedronken.Na een kwartiertje zet hij het 25e glas leeg op de bar. Iedereen is met stomheid geslagen,zegt de man: "Hier is je 1000 piek, eerlijk is eerlijk, ik had niet verwacht dat je dat zou lukken. "Zegt 't mannetje nog wat nahijgend: "Ik had ook niet verwacht dat 't me zou lukken, daarom ben ik 't eerst eens in het café aan de overkant gaan proberen!"
Een Belg, een Duitser en een Somaliër zitten in een café wat te drinken. Na de nodige glaasjes bier beginnen ze op te scheppen over hun geslachtsorgaan. De Belg: "De mijne is zo groot en dik als die pul bier van een 1/2 liter." De Duitser: "De mijne is zo groot en dik als die pul bier van 1 liter." De Somaliër kijkt eens goed rond in het café maar vindt niets...Hij loopt naar het raam toe, kijkt naar buiten en zegt: "Zien jullie die fabrieksschoorsteen daar?" De Belg en de Duitser: "Jaja, je wilt toch niet vertellen dat ie net zo groot en dik is! "De Somaliër: "Nee, maar wel net zo zwart!"
Een Hollander, een Duitser en een Belg zitten pilsjes te drinken in een café. De Hollander drinkt Hollands bier, de Duitser drinkt Duits bier, en de Belg drinkt ... Hollands bier. "Waarom drink jij geen Belgisch bier?" vraagt de Hollander. "Ik ben met de auto", antwoordt de Belg.
Komt een man het café in en vraagt aan de barkeeper "19 bier a.u.b", Zegt de barkeeper "Weet u het zeker, is dat niet teveel ?" Man "Ja, maar daar hangt een bordje met de tekst "ONDER DE 18 WORDT NIET GETAPT!"
Geweld is niet altijd zinloos ! Ik heb wel eens met geweld een blikje bier open moeten maken.
Vroeger dronk ik bier met water, toen zonder water, en nu als water.
Drank maakt meer kapot dan je lief is, maar soms maakt liefde meer kapot dan drank ooit goed kan maken.
Bier is onze vijand, wij hebben onze vijanden lief.
Als je drinkt om te vergeten, betaal dan wel vooruit.
Drinken halveert je leven, maar je ziet dubbel zoveel!
Er zijn twee redenen waarom een man naar een café gaat: of hij heeft géén vrouw, of hij heeft er wel een.
Alcoholvrij bier is als een BH aan de waslijn, het beste is eruit.
Bier maakt een heel ander mens van je, alleen jammer dat het andere mens zo'n enorme dorst heeft.
Als ik drink dan bederf ik, als ik niet drink dan sterf ik.Beter gedronken en bedorven, dan niet gedronken en toch gestorven.
Vrouwen maken meer kapot dan bier goed kan maken.
Een kratje bier in de morgen betekent een dag zonder zorgen, maar toch ook wel behoorlijke koppijn de volgende morgen.
Biertje, biertje ik je zuipen, al moet ik op handen en voeten naar huis toe kruipen!
Je hebt 3 soorten mensen: mensen die kunnen rekenen en mensen die graag een biertje drinken.
Over bier schrijven is best leuk, maar bier drinken is leuker.
Bord in een bar: Morgen Gratis Bier !
Ik drink maar bij twee gelegenheden een biertje, als het regent en als het niet regent.
Op een dag drink je geen Grolsch meer, maar drink je bier.
Ik rook niet, ik drink niet en ik vloek niet:. Godverdomme, m'n peuk is alweer in m'n glas bier gevallen!
Barman, wat kost een druppel bier? Niets? Geef me er dan maar 10000...
Twee flesjes bier staan in de koelkast zich te vervelen. Het ene flesje bier wil een praatje beginnen en het lijkt hem goed om zich eerst even aan het andere flesje voor te stellen. Dus zegt hij: "Pijp je ?" Antwoordt het andere flesje: "Nee, ik heb een beugeltje."
Hoeveel mannen heb je nodig om een flesje bier te openen ? Geen een,
hij hoort al open te zijn als ze hem komt brengen.



Kan je beter vergeetachtig zijn of Alzheimer hebben ? Vergeetachtig !, want je kunt beter vergeten een biertje af te rekenen dan hem om te stoten.
Wat is een ideale vrouw ? Een vrouw die na het wippen verandert in een kratje bier en 4 vrienden !

HANDLEIDING VOOR HET DRINKEN VAN BIER


Syptoom: Het drinken geeft geen voldoening en heeft geen smaak. Het overhemd is nat.
Conclusie: De mond is niet open tijdens het drinken, of het glas is naar het verkeerde gedeelte van het gezicht gebracht.
Aktie: Haal een ander biertje en oefen voor de spiegel. Oefen dit met net zoveel bier als nodig is om de techniek geperfectioneerd te krijgen.

Syptoom: Het drinken geeft geen voldoening en heeft geen smaak het bier ziet ongewoon bleek.
Conclusie: Het glas is leeg.
Aktie: Vind iemand die u een nieuw glas bier aanbiedt

Symptoom: De voeten voelen nat en koud aan.
Conclusie: Het glas wordt onder incorrecte hoek vastgehouden.
Aktie: Houdt het glas zo vast dat het met open eind aan de bovenkant komt.

Symptoom: Voeten voelen warm en nat aan.
Conclusie: Incorrecte blaascontrole.
Aktie: Ga direct naast de dichtsbijzijnde hondenbezitter staan en beklaag u over het gebrek aan training van de hond. Er is waarschijnlijk een biertje ter compensatie.

Symptoom: De bar ziet wazig.
Conclusie: U kijkt door de bodem van het glas.
Aktie: Zoek iemand diie u een nieuw biertje aanbiedt.

Symptoom: De bar beweegt.
Conclusie: U wordt naar buiten gedragen.
Aktie: Probeer vast te stellen of u naar een andere bar wordt gedragen. Is dit niet het geval schreeuw dan dat u door het Leger des Heils wordt ontvoerd.

Symptoom: U bemerkt plotseling dat de muur van de bar dezelfde decoratie heeft als het plafond.
Conclusie: U bent achterover gevallen.
Aktie: Als het glas nog vol is en er is niemand op uw drinkarm gaan staan, rustig blijven waar u bent.

Symptoom: Alles ziet donker en u heeft een mond vol losse tanden.
Conclusie: U bent voorover gevallen.
Aktie: Handel hetzelfde als beschreven bij achterover vallen.

Symptoom: Alles is donker geworden. Conclusie: De bar is gesloten.
Aktie: PANIEK !!!!!!

Symptoom: U wordt wakker en ondervindt dat het bed koud en hard is en nat aanvoelt, de slaapkamer heeft geen muren en ook geen plafond.
Conclusie: U heeft de nacht in de goot doorgebracht.
Aktie: Check de tijd om te zien of de bar al geopend is. Zoniet verwen uzelf en slaap uit.

15 REDENEN
WAAROM BIER GESERVEERD ZOU MOETEN WORDEN OP HET WERK

Het stimuleert om te komen opdagen.

Het reduceert de stress.

Het leidt tot meer open communicatie.

Het reduceert klachten over lage salarissen.

Het reduceert niet-productieve uren want je kunt met een kater doorwerken.

Werknemers vertellen management wat ze echt denken, niet wat het management wil horen.

Het bespaart verwarmingskosten in de winter.

Het stimuleert carpooling.

Het vergroot het plezier in het werk, want als je verschrikkelijk werk hebt kan 't je niet schelen.

Het ruimt vakanties uit de weg, want werknemers komen liever naar kantoor.

Collega's lijken knapper.

Het eten van de kantine smaakt beter.

Plotseling zal boeren tijdens een vergadering minder gênant zijn.

Werknemers zullen langer werken, want er is geen behoefte meer om te relaxen aan de bar.

Iedereen zal het er over eens zijn dat het werk beter is als men een paar glazen op heeft.

109 WIJZE (NEDERLANDSE) BIERGEZEGDES

01. Morgenstond heeft een kater in de mond
02. Als je hoort hoe het klokje thuis tikt, zit je niet in het cafe
03. Wie een kuil graaft voor een ander krijgt dorst .
04. Als ma van huis is, komt het bier op tafel..
05. Een biertje maakt nog geen dronkenschap.
06. Beter een biertje in je hand, dan tien op de grond.
07. De kater in de put vinden.
08. Waar gedronken wordt, vallen druppels.
09. 't Bier niet opdrinken voordat het getapt is.
10. Hoe meer biertjes hoe meer vreugd.
11. Oost west, dorst gelest.
12. De pils aan Maarten geven.
13. Zoals het tapje thuis tapt, tapt het nergens.
14. Joost mag het drinken.
15. Als het bier geschonken is, sluit met de tap .
16. De glazen klinken, maar niet weten waar de tap is.
17. Er zit een addertje onder m'n glas.
18. Het twintigste pilsje is een daalder waard.
19. Een pilsje in een zak kopen.
20. Leven als God in 't café .
21. Malt als bier verkopen.
22. Wie het onderste uit z'n glas wil krijgen, krijgt het schuim op z'n neus.
23. In ieder glas past een pilsje.
24. Wie Amstel zegt, moet ook bier zeggen.
25. Alleen voor bier komt de aap uit m'n mouw.
26. In de kroeg gelogeerd zijn.
27. Weten waar Abraham z'n bier haalt.
28. Het bier bij de buren is altijd koeler.
29. Iemand een biertje van eigen tap geven.
30. Het was echt een bierdop op z'n kant.
31. Wie voor Amstel Malt geboren is, zal nooit Palm drinken.
32. Men moet drinken uit de glazen die men heeft.
33. Hoge glazen vangen veel bier.
34. De pul bij het handvat pakken.
35. Men kan nooit weten hoe een koe een pilsje opent.
36. Men moet geen dode biertjes uit de tap halen.
37. Ze praten over glazen en pullen.
38. Dat is geen zuivere pils. De kogel is door de kroeg.
39. In het land der Malt is Lingens koning.
40. Hij heeft zijn ziel aan de Amstel Malt verkocht.
41. Kleine pulletjes hebben grote oren.
42. De regels aan z'n laarsje lappen.
43. Vechten tegen de bierkaai.
44. Malt verwijt Lingens dat hij soft is.
45. Bier om bier, malt om malt.
46. Het bier wordt nooit zo koud gedronken, als het wordt getapt.
47. Met een krat bier in huis vallen.
48. Een ezel drinkt niet twee keer van dezelfde Malt.
49. Van de Malt in de Lingens geraken.
50. Met z'n neus in de schuimkraag vallen.
51. 't Bier is niet voor de ganzen gebrouwen.
52. Zelfs de beste drinker verslikt zich wel eens.
53. 't Beste pilsje uit de kelder halen.
54. Bier heelt alle wonden.
55. Een pilsje in de kraag vatten.
56. Bier naar de tap dragen.
57. Bier maakt de man.
58. Bier verzoet de arbeid.
59. De pils uit de tap kijken.
60. Bier is een goede dienaar, maar een slechte meester.
61. Lekker bier wordt veel getapt.
62. Eens gedronken blijft gedronken.
63. Hij heeft te diep in het glas gekeken.
64. Een goed café om de hoek is beter dan een verre brouwerij.
65. Al het goede komt uit de tap.
66. Goedkoop is maltkoop.
67. Geen bier zonder schuim.
68. Hier verdrinken er meer in het glas dan in de zee.
69. 't Is niet alleen bier wat er getapt wordt.
70. Eigen tap is goud waard.
71. Roet in het bier gooien.
72. De beste zuiplappen zitten thuis.
73. Men drinkt het biertje nooit ver van de tap.
74. Hij groeit op voor galg en krat.
75. Wie het bier niet kent, drinkt het niet.
76. Wie het laatst drinkt, lacht het beste.
77. Nu heb je de pinten aan het dansen.
78. Op de verkeerde kruk gezet worden.
79. Over het glas getild worden.
80. Achter het glas drinken.
81. Bier goed, al goed.
82. Wie het bier lust, drinke het op.
83. Van een fles een vat maken.
84. hij heeft drie biertjes in een glas.
85. Je vangt meer alcoholisten met bier, dan met ranja.
86. Iemand een Malt aannaaien.
87. Alle wegen leiden naar de kroeg.
88. Bier maakt meer goed, dan vrouwen kapot kunnen maken.
89. Voor het tapje gehouden worden.
90. Wie goed doet, bier ontmoet.
91. Wie bier zaait, zal whisky oogsten.
92. Zo dom als een maltdrinker.
93. Het schip verging met man en bier.
94. Alcohol in de wonden strooien.
95. Bier maakt blind.
96. Naast de tap zuipen.
97. Bier regeert met ijzeren hand.
98. Als twee zuiplappen vechten om een pint, gaat de derde ermee aan de haal.
99. Ter land, ter zee en in de kroeg
100. Proost!!!
101. Drinken wat er op de tap zit.
102. Zoals het biertje thuis smaakt, smaakt het nergens.
103. Beter 1 biertje in de hand, dan 10 in de lucht.
104. 1 biertje maakt nog geen zomer.
105. Oost west, bier best.
106. Wie het laatst drinkt, drinkt het hardst.
107. Hoe minder zielen, hoe meer bier.
108. Als het bier is in de man, bestellen we gewoon nog een kan.
109. Eigen bier is goud waard.